Nagy Dániel, 2024.05.08. | Röplabda

Korosztályos röplabdacsapataink edzői értékelték a fiatalok áprilisi teljesítményét.

Vasas U12 Piros, Kék (edzők: Koltai Csanád, Deák Ferenc és Farkas Lili)

Edzői értékelés: a Vasas Kék hazai közönség előtt, a Folyondár utcában lépett pályára április 20-án. Az első mérkőzésünket a Budaörs csapata ellen játszottuk: a lányok gyengébb teljesítménnyel az első szettet elvesztették, így hátrányból vártuk a folytatást. A második szettben nem sikerült szépíteni, így az állás 2:0 lett. Ezt követően szoros, de kifejezetten szép játékkal győztesen jöttünk ki a harmadik játszmából; ekkor mutatták azt az arcukat a lányok, amit edzéseken is gyakoroltunk.

Vasas SC–BDSE 1:2

A következő mérkőzésen a másodosztályból feljutott Csepel RC-t fogatuk, amely fiú játékosokkal állt fel. Az első két szettben sikerült győzni a jól szervezett játékunknak köszönhetően. A harmadik szettben előjött a fáradtság, és nagyon sok hibát vétettünk ellenfelünk ellen, így végül elvesztettük a harmadik szettet.

Vasas SC – Csepeli RC 2:1

A Vasas Piros szintén két mérkőzést játszott az UTE pályán, ugyanazon a napon. Sajnos itt nem sikerült a győzelmet kiharcolni. Az UTE és az DELTA csapata ellen is 2:1-es vereséget szenvedtek a lányok; ezzel a döntőbe jutás reménye szertefoszlani látszik.

 

Vasas SC U13 I. osztály (edző: Bartha Kristóf)

Edzői értékelés: április 13-án, szombaton hazai pályán vívtuk a soron következő omb-fordulót. A Kispest elleni mérkőzésen a csapatnak mentálisan kellett túllépnie bizonyos nehézségeken. Mindenkinek tudtam játéklehetőséget biztosítani, ami mindig pozitívum.

Vasas SC Piros–Kispest SE A 3:1

A Szolnok csapata elleni meccsen már sokan orvosolták a megbeszélt mentális hiányosságokat, így egy felszabadultabb játékot láthattunk. Ezzel ezt a mérkőzést is győzelemmel zártuk. 

Vasas SC Piros–Szolnoki SPC 3:0

 

Vasas U15 I. osztály (edzők: Halász Márta és Soós Gábor)

Edzői értékelés: mindkét fordulónkat hazai pályán játszottuk ebben a hónapban. Az elsőn a Gödöllő és a BRSE Kék csapatával csaptunk össze.

Mindkét meccsen végig dominálva tudtuk irányítani a találkozót, agresszív támadásainkkal nem tudtak mit kezdeni ellenfeleink.

Vasas Piros–GRC 3:0

Vasas Piros–BRSE Kék 3:0

A másik fordulóban a DELTA és a BRSE Fehér csapatát fogadtuk. Sajnos ezt a két mérkőzést a lányok nem abban a felfogásban játszották le, amit megszokhattunk tőlük, sok hiba csúszott a játékunkba, és néha felelőtlenül, dekoncentráltan hagytuk felnőni mellénk ellenfeleinket. Annak örülök, hogy végül így is sikerült minden szett végén a kezünkbe venni az irányítást, valamint mindenkinek tudtam játéklehetőséget adni.

Vasas Piros–DELTA 3:0

Vasas Piros–BRSE Fehér 3:0

 

Vasas U15 II. osztály (edző: Fazekas Szilvia)

Edzői értékelés: áprilisban két fordulót rendeztek az U15-ös másodosztályban. Elsőként Szegedre látogattunk, ahol a Jászberény és az SZRSE csapataival mérkőztünk meg. Az első meccsen a Jászberény ellen sikerült a saját játékunkat játszani, amivel 3:0 sikert arattunk. Majd következett az SZRSE elleni összecsapás, amelyen nem úgy ment a játék, ahogy azt mi szerettük volna, így sajnos felemás hétvégét zártunk.

Vasas SC Kék–JRA Kék 3:0

Vasas SC Kék–SZRSE Narancs 1:3

A következő fordulóban a Kispest és a Szolnok csapatával játszhattunk. Mindkét mérkőzést szép és összeszedett játékkal sikerült abszolválni.

Vasas SC Kék–Kispest SE A 3:0

Vasas SC Kék–Szolnoki SPC 3:0

 

Vasas U17 I. osztály (edzők: Szappanos Máté, Németh Szabolcs)

Edzői értékelés: erre a fordulóra csupán kilenc játékossal tudtunk elutazni. Előzetesen nagyon küzdelmes mérkőzésekre számítottam, ami be is igazolódott. A szombathelyi csapat a saját termében mindig veszélyes ellenfél. A válogatott Eb-selejtezője miatti egyhónapos szünet után kissé nehezen lendültünk játékba. Nyitásban kevésbé voltunk hatékonyak, ellenben támadásban végig tudtuk dominálni a mérkőzést annak ellenére, hogy a harmadik játszmában ötpontos előnyről nem sikerült lezárni a mérkőzést. 

Az UTE ellen az első játszmában elveszítettük az egyetlen liberónkat, így ismét felforgatott szerkezetben kellett folytatni a mérkőzést, amit szépen megoldottak a lányok. A második játszmában volt egy hullámvölgyünk, amit szépen kihasznált ellenfelünk, de utána a harmadik és a negyedik játszmában végig mi domináltunk. Gratulálok a csapatomnak, így tovább!

Vasas SC Piros–SZOSI 3:1

Vasas SC Piros–UTE 3:1

 

Vasas U17 Kék I. osztály (edző: Koltai Csanád)

Edzői értékelés: a Vasas SC U17 Kék csapatával Veszprémbe utaztunk április 28-án. A válogatottak nemzetközi szereplése miatt ez a korosztályos csapat szűk egy hónapja nem játszott fordulót és nem is edzettek együtt.

Az első mérkőzésen a hazaiak, vagyis a VESC csapata ellen kezdtünk. A szintén a másodosztályból feljutott csapatot az első, ellenük játszott mérkőzésen már 3:0-ra le tudtuk győzni. Az első szettben az állásrendet nem mindig sikerült megtalálni a lányoknak. Hatalmas pozitívum, hogy szorosan, de győzni tudtunk, sokszor nagyon kemény helyzetekben sikerült megtalálni az összhangot. A szerváinknak és a jó támadásainknak köszönhetően ugyan nagyon szorosan, de az első szettben győztünk.

Ekkor kissé megakadtunk, és a második szettben nem tudtunk túllépni pár hibán, így ezt a játszmát a VESC nyerte. A harmadik szettben fordítani tudtunk, variáltunk a játékunkon, és nagyon szépen elkezdtek jönni a pontok. Végül a negyedik szettben befejeztük a mérkőzést.

VESC–Vasas SC Kék 1:3

A második mérkőzésen a Nyíregyháza ellen léptünk pályára. A lányok fel voltak készülve az ellenfelük gyenge pontjaira. Rendkívül fegyelmezett és szép játékkal, többször hátrányból fordítva sikerült győzni a riválisunk ellen.

Vasas SC Kék–Nyíregyháza 3:0

A csapat jelenleg a tabella harmadik helyén áll.

 

Vasas U20 I. osztály (edzők: Deák Ferenc, Gintner Domonkos)

Edzői értékelés: április hónapunkat már nyugodtabban töltöttük, hisz már csak egy fordulóra kellett készülni. A sűrű menetrend miatt most nem tudtak támogatni az NB I-esek, ami abból a szempontból nem volt gond, hogy így megnézhettük, hol tartunk a fiatalokkal. Tudtuk, hogy a finálé közeledtével az U20-as csapatok az NB I-esekkel kiegészülve érkeznek, ezért is volt fontos, hogy lássuk hol tartunk, mennyire tudunk velük lépést tartani. Az MTK csapatát megleptük az elején, sikerült is egy szettet rabolni. Aztán magasabb fokozatra kapcsoltak, azzal már nem tudtunk mit kezdeni. A Gödöllő szintén kiegészülve érkezett, és bár 3:0-ra kikaptunk, mindegyik szettet húsz pont fölött fejeztük be, ami előremutató teljesítményt ígér. Ami pozitív visszajelzés számunkra, hogy a fiatalok egyre ügyesebbek, stabilabbak, és felnőnek az U20-as szintre. Megyünk tovább, készülünk az utolsó fordulóra.

Vasas SC U20–MTK 1:3

Vasas SC U20–Gödöllő 0:3

MVP: Gulyás Kata


Hirdetések